Bij Brussel denk je waarschijnlijk meteen aan de binnenstad van Brussel met Manneken Pis en de indrukwekkende Grote Markt en aan het Atomium. Maar Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (In het Frans: Région de Bruxelles-Capitale) heeft je nog veel meer te bieden. Het Gewest heeft een totale oppervlakte van 161 km²  en het bestaat uit 19 gemeenten. Er is dus veel meer te ontdekken en te zien dan Brussel-stad alleen.

De mooiste groengebieden

Houd je niet zo van de drukte in de stad Brussel? Trek dan de mooie natuur in de omgeving in. Er zijn veel meer groene gebieden te vinden rondom de stad dan je zou denken. Ontdek de charmes van het Zoniënwoud en de weidse groene gebieden ten zuiden van Ukkel, wandel of fiets door de vallei van de Woluwe met haar grote landschapsparken die aangelegd werden aan het einde van de negentiende eeuw, bewonder de overblijfselen van het vroegere landschap van de Zennevallei en de natuur rond het Koninklijk Domein, verken de agrarische landschappen van het Pajottenland of geniet van de natuur van de Vogelzangbeekvallei, de groene omgeving van het kanaal Brussel-Charleroi en de Geleytsbeekvallei. Wandel- en fietsgebieden genoeg in Brussel.

Brussel-stad ontdekken

Brussel-stad blijft natuurlijk ook prachtig om te bezoeken. Laat het openbaar vervoer eens links liggen en maak een mooie stadswandeling die je langs alle bijzondere bezienswaardigheden van de stad leidt. Wandel bijvoorbeeld lang het historische Stadhuis van Brussel, de Munt, het Koninklijk Paleis van Brussel en de volkswijk de Marollen waar je over de gezellige vlooienmarkt kunt struinen. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren of je eigen fiets meenemen om Brussel op de fiets te verkennen. Houd er dan wel rekening mee dat het erg druk kan zijn in de hoofdstad van Brussel. Stap dus alleen op de fiets in Brussel als je je veilig voelt in druk verkeer.

De mooiste routes