Hessen

Ver van de hectiek van alledag en ver van drukke straten door sprookjesachtige landschappen fietsen en wandelen, langs vredig kabbelende beekjes of door ruisende bossen in allerlei tinten groen. Hessen onderscheidt zich door een uitstekend onderhouden en goed bewegwijzerd netwerk van langeafstandsfiets- en wandelroutes, dat dankzij een permanente kwaliteitscontrole voortdurend uitgebreid en geoptimaliseerd wordt.

Ontdek geologische getuigen in de Vogelsberg

Het grootste gebied van vulkanische oorsprong in Midden-Europa. Wandel door het afwisselende Lahntal, wellicht een van de mooiste rivierdalen van Duitsland en zuig je longen tijdens je wandelingen in de Taunus vol met gezonde frisse lucht.

Ben jij een echte fietsliefhebber?

En ontdek jij de natuur liever op de fiets? Dan is Hessen het ontdekken waard. Het grote aantal fietspaden maakt dat Hessen uitstekend is te verkennen met het stalen ros. Een heel netwerk van lange fietsroutes, opgeteld goed voor meer dan 3.300 km, verbindt idyllische rivierdalen met de heuvelketens van de Rhön, het Odenwald, de Vogelsberg en de Taunus. Er zijn negen lange fietsroutes, waar de in Hessen gelegen stukken van de fietspaden door het dal van de Eder, de Lahn, de Rijn, de Main en de Werra op aansluiten. En dan zijn er nog allerlei regionale routes, van noord tot zuid en van west naar oost. Het fietsen in de regio Hessen biedt fietsplezier voor natuurliefhebbers, gezinnen en sportievelingen die zijn of haar vrije tijd liever wat actiever doorbrengen. Voor ieder wat wils.

Of ben jij meer een wandelliefhebber?

Dan is Hessen zeker de moeite waard. De gevarieerde wereld zoals je die in Hessen al wandelend doorkruist, brengt telkens weer nieuwe ontdekkingen. Diverse naar thema ingedeelde routes belichten het rijke culturele erfgoed. Voor het ondergaan van het natuurschoon zijn er weer andere wandelwegen, die overigens allemaal de strenge keurende blik van deskundigen hebben doorstaan. Odenwald, Spessart, Rhön, Vogelsberg, Taunus, Westerwald, Knüllgebirge, Habichtswald en Burgwald, het dal van de Lahn, de Werra en de Rijn – stuk voor stuk klinkende namen van door de natuur rijkbedeelde gebieden waar je als wandelaar op ontdekkingsreis kan gaan.

De mooiste routes