Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar de mooiste fiets- en wandelroutes en de meest verrassende bezienswaardigheden binnen de leukste regio’s en natuurgebieden werken we samen met verschillende partners. Zo kunnen we jou kwaliteitsroutes aanbieden. Maak kennis met onze partners en vind de routes waarnaar jij op zoek bent.

apollo-hover@2x

De hotels van Apollo Hotels & Resorts vormen het perfecte startpunt voor uw fiets- of wandelvakantie. De hotels zijn namelijk verspreid over heel Nederland, aan de kust, midden in de stad of dichtbij prachtige natuurgebieden zoals de Veluwe. Een aantal van onze hotels zijn in het bezit van het Fietsers Welkom! keurmerk en beschikken over extra faciliteiten die bijdragen aan een zorgeloos verblijf. Voor wandelaars en fietsers zijn er speciale arrangementen samengesteld.

Toon meer
hanzestad@2x

De roemrijke geschiedenis van de Hanzevallei heeft haar sporen achter gelaten in de hanzesteden zoals Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Hasselt en Doesburg. Naast deze prachtige steden en imponerende Havezaten, is de natuur in de Hanzevallei overweldigend aanwezig met haar bosrijke landgoederen en vergezichten over de IJssel.

Toon meer
be-limburg-hover@2x

Toerisme Limburg heeft een duidelijke missie: “Met publieke en private actoren binnen de vrijetijdseconomie een marktgericht, kwaliteitsvol, attractief en duurzaam toerisme ontwikkelen en stimuleren. Daarbij streven we naar meerwaarde voor alle toeristische actoren, en positioneren we Limburg als een sterk merk en als een onderscheidende toeristische bestemming in het hart van Europa.

Toon meer
vvv-hover@2x

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en België. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Toon meer
salland@2x

De slogan "Salland Natuurlijk Gastvrij" geeft je het ware gevoel als je het vakantiegebied Salland bezoekt. Salland is gevangen tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug” en kenmerkt zich door gezellige dorpen, Hanzestad Deventer, oude boerderijen, landhuizen, havezaten en gerestaureerde molens.

Toon meer
hessen-hover@2x

In het hart van Duitsland vind je Hessen: het gebied van vakwerk flair en wijncultuur, diepe bossen en sprookjeskastelen. Hessen betovert met zijn grote keus aan activiteiten voor onbekommerde vakantiedagen. Hier woonden meer dan 200 jaar geleden de gebroeders Grimm. De plaatsen waar ze woonden en werkten, hun wereldberoemde sprookjes en hun politieke activiteiten in de historische Frankfurter Paulskirche vormen vandaag de dag het decor voor wandelaars en fietsers, voor culturele bezoeken en stedentrips en voor heerlijke dagen ver weg van de hectiek van alledag. Ga mee op reis door het boeiende Hessen - het land van de gebroeders Grimm.

Toon meer
consumentenbond-hover@2x

De Consumentenbond werkt samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten waar je vindt wat je zoekt en krijgt waar je recht op hebt. De Consumentenbond is het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.

Toon meer
euregio@2x

Wordt grenzeloos verliefd op de natuur in de grensstreken van Nederland en Duitsland; dat is al sinds 1958 de doelstelling van EUREGIO. Maar liefst 129 Duitse en Nederlandse gemeenten werken samen om het Nederlands-Duitse grensgebied te stimuleren. Euregio biedt je dan ook mooie grensoverschrijdende fietsroutes aan, heel bijzonder!

Toon meer
laag-holland-hover@2x

In Laag Holland liggen de rustieke dorpjes van weleer. Al fietsende vind je de Nederlandse historie terug in de prachtige rechte polderlijnen en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Laag Holland is een nationaal landschap. De Stelling van Amsterdam en de Beemster zijn door Unesco op de Wereld erfgoed lijst geplaatst.

Toon meer
fietsned-hover@2x

Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we iedereen toe. Maar helaas kan pech onderweg gebeuren. Maak daarom gebruik van de pech-onderweg-service van FietsNED en voor je het weet fiets je weer vrolijk verder. Waar je in Nederland ook pech krijgt, de FietsNED-monteur komt naar je toe met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. Deze werkplaats is voorzien van de modernste gereedschappen, meetapparatuur en onderdelen die nodig zijn voor de uitvoering van de reparatie van je fiets.

Toon meer
golden-tulip-hover@2x

Comfortabel. Gastvrij. Waar voor je geld. Dat zijn de kenmerken van Tulip Inn hotels. Hier biedt men de essentie van een uitstekend verblijf: een plezierige comfortabele en functionele accommodatie waar u helemaal tot rust komt. Een weekendje weg met Tulip Inn is bereikbaar voor iedereen.

Toon meer
profile-hover@2x

Een echte specialist geeft altijd meer. Een topassortiment alleen is niet voldoende. Profile ‘de Fietsspecialist’ garandeert je daarom ook het beste advies en uitgebreide service. Ze staan altijd voor je klaar. Vóór, tijdens en zeker ook na je aankoop. Ook bieden ze een ‘niet tevreden, geld terug’ garantie. Altijd de beste service bij Profile de fietsspecialist!

Toon meer
duitsland-hover

In alle Duitse regio’s lopen routes van verschillende moeilijkheidsgraad en uiteenlopend van karakter. Volg bijvoorbeeld het verloop van een voormalig spoortraject, of kies voor een themaroute als de route van de industriecultuur. Probeer juist ook eens een fietstocht in een gebied van Duitsland waar je nog nooit bent geweest, want je zal merken dat zowel de natuur als de cultuur per regio uniek is. Langs de kust of in de bergen, door donkere bossen of over glooiende heuvels: Duitsland heeft een enorme rijkdom aan landschappen die stuk voor stuk doorkruist worden door goed aangegeven wandelroutes. Een kleine optelsom levert op dat al deze routes bij elkaar maar liefst 200.000 kilometer meten – niet overdreven om te stellen dat je eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Ook het aanbod van Qualitätswanderwege wordt steeds groter, nu in totaal al 121 routes van tezamen 12.000 kilometer. Het Deutscher Wanderverband ziet er op toe dat deze routes voldoen aan tientallen eisen, waaronder duidelijke bewegwijzering, aantrekkelijke natuur, regionale bezienswaardigheden, parkeerplaatsen en horeca rondom de route.

Toon meer
ad@2x

Naast het landelijke nieuws ontvang je ook dagelijks het regionieuws. Met je eigen regio-editie blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit jouw regio. Bij jou om de hoek, in jouw gemeente of provincie. Kwaliteit staat hier voorop. Want het AD brengt het regionale nieuws op een kwalitatieve en professionele manier. Je weet dan echt wat er bij jouw regio speelt.

Toon meer
wieden@2x

WaterReijk Weerribben Wieden is thuishaven van publiekstrekkers als Nationaal Park Weerribben-Wieden, Giethoorn en Blokzijl. Dit poldergebied is door veenwinning in het verleden afgegraven met als resultaat: uitgestrekte riet- en hooivelden met water in plassen, meren, vaarten en vennen. Ontdek het Nationaal Park op www.route.nl.

Toon meer
landgoed-nederland@2x

Schitterende gekleurde bossen, bevroren beekjes, historische boerderijen naast met houtwallen omringde weilanden. Het fraaie Twentse coulisselandschap is in het najaar misschien wel op haar mooist. Ontdek het Twentse gastheerschap per auto, fiets, of te voet een heerlijke midwintertocht maken en zo de prachtige natuur beleven.

Toon meer
hi-tec-hover@2x

Hi-Tec Sports is opgericht in 1974, in het Engelse dorpje Shoeburyness. De Hi-Tec Squash, was met zijn baanbrekende ontwerp direct een groot succes. De innovatieve manier het merk wereldbekend maakte, is inmiddels onderdeel geworden van een studie op de Harvard Business School. Er meer dan 500 Hi-Tec modellen op de markt. Een collectie van geweldige producten voor sport- en schoenfanaten!

Toon meer
ijsseldelta@2x

De IJsseldelta is een uitgesproken regio met onderscheidende elementen als rust en weidsheid van het Nationaal Landschap IJsseldelta en de dynamiek en cultuur in de omliggende steden. Het meanderende landschap herbergt vele schatten uit het verleden van de Hanzesteden en de handelsreizigers die via de waterwegen haar weg vonden.

Toon meer
vechtdal@2x

De Overijsselse Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar je nog volop ruimte en rust vindt. Al watertandend heeft onze partner organisatie Vechtdal Marketing een unieke "smaakfietsroute" samengesteld, waarin je de streek letterlijk kunt proeven. Smakelijk!

Toon meer
staatsbosbeheer-hover@2x

De grootste en uitgestrekte natuurgebieden en bossen van Nederland worden door de Nederlandse Staat opengesteld en geven je een prachtige ervaring in de Nederlandse natuur die je op de fiets kunt opdoen. Het is heel bijzonder om eens met een boswachter af te spreken in de bijzondere bezoekerscentra die Staatsbosbeheer rijk is.

Toon meer
amstel-hover

Bij Amstel brouwen we al bijna 145 jaar geweldig bier. Bier om samen iets te vieren of ergens bij stil te staan, om met elkaar bij te praten of juist lol te trappen. Soms is ons bier er op de mooiste momenten bij. Staat het proosten ermee symbool voor de band die je met elkaar voelt. Van die momenten die je samen altijd bij zullen blijven. En dan gebeurt er iets bijzonders met ons geweldige bier. Dan wordt het ineens onvergetelijk bier. Zodra je er even bij stilstaat, denk je waarschijnlijk al snel aan de gedenkwaardige biermomenten die je zelf hebt meegemaakt.

Toon meer
hollandse-waterlinie@2x

Het concept voor een verdedigings linie waarbij het laaggelegen polderlandschap onder water wordt gezet dateert al van 1589. Met de forten in de vestingsteden Muiden, Weesp, Naarden, Gorinchem en Woudrichem werd de linie vanaf de hogere grond bewaakt. Verken deze unieke vestigingswerken in het unieke polderlandschap.

Toon meer
falk-hover@2x

Falkplan is de uitgever bij uitstek van papieren fiets- en wandelkaarten in Nederland. Zij heeft al jaren ervaring met het uitzetten en publiceren van fietsroutes in de gehele Benelux. Op route.nl vind je vele Falk routes waarin de klassiekers uitgezet zijn! Bestel ook de fietskaarten van Falkplan, zodat je altijd weet waar je bent!

Toon meer
natuurmonumenten-hover@2x

De fietsroutes van Natuurmonumenten op www.route.nl geven je een bijzondere natuurlijke kijk op Nederland. In de klein- en grootschalige natuurgebieden kom je helemaal tot rust. Ga ook zeker naar de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en laat je inspireren.

Toon meer
drenthe

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Toon meer
vesparoute@2x

Vesparoute.com is vanuit Limburg gegroeid tot de marktleider in Vespa verhuur in België met een kleine 100 vespa's. Verken onze routes op eigen houtje in de formule "Enkel Verhuur". Nu ook GPS routes verkrijgbaar. Beleef met familie, vrienden en uw zakenrelaties een onvergetelijk, maar vooral smakelijke Vespa ervaring.

Toon meer